Jdi na obsah Jdi na menu
 


OSLAVA FRANTIŠKOVÝCH 65. NAROZENIN

blaha-zkusil-vse-muziku-keramiku-i-politiku_denik-630.jpg

 

... Bláha zkusil vše. Muziku, keramiku i politiku ...

Stupno – Pivnice U Dubu pulzovala. František Bláha slavil 65. narozeniny a osobnosti severní části okresu přijel poblahopřát kamarádi zblízka i zdaleka!

FRANTIŠEK BLÁHA (vpravo v šedivém svetru) ze Stupna je známou postavou severní části okresu. S přáteli si v úterý večer připomněl 65. narozeniny a vytrvalci protáhli oslavu do středečního rozbřesku! Svérázný chlap, který se narodil právě 19. 12. 1952, přiznává, jak mu tenhle kout Rokycanska přirostl k srdci. Ať už ve škole nebo po vojenské službě ve slovenském Brezně. Jubilant se pak upsal keramičce. Nikoliv v Břasích, ale v Horní Bříze, kde se vypracoval na post vrchního zásobovače. Svého času dokázal uspokojit i zakázku kosmonauta Remka. Kromě toho se věnoval i muzice a nezapomíná, jak o skupině Kapky psal hanlivě tehdejší Hlas Rokycanska…

Pojďme raději do listopadu 1989, kdy se František začal angažovat politicky. Pod křídly sociální demokracie to dotáhl na náměstka hejtmana pro oblast investic a na krátký čas se ujal i starostování v Břasích. Zároveň své manažerské schopnosti potvrdil při pořádání pivně laděných soutěží v areálu TJ Sokol, kam dotáhl Helenu Vondráčkovou, Milana Pitkina, Ivana Mládka a jiné hudebníky nebo zpěváky. S národními házenkáři se radoval z medailových úspěchů a pyšný je na skutečnost, že stál u kolébky ryze dámského celku SKH. Takže Františku: přejeme pevné zdraví!

 

| Foto: Deník / Havránek Václav